Inspectie met inzet van drones.

Inspecties met drones

Voorbij is de tijd dat je hoge kosten had voor helikoptervluchten, of dat inspecteurs met gevaar voor lijf en leden naar grote hoogten moesten klimmen. Door voorgeprogrammeerde vluchten uit te voeren kunnen we met een drone inspecties op een snelle en efficiënte manier windmolens, daken en andere objecten gecontroleerd worden.

Meer weten over toepassingen van drones bij een inspectie? Just Drone staat voor je klaar.

Hierna enkele voorbeelden van inspecties die wij voor u kunnen uitvoeren.

Waarom Just Drone?

  • Persoonlijke en professionele aanpak
  • Beelden direct inzichtelijk
  • Snelle levering van al het beeldmateriaal in hoge resolutie (4K)
  • Gecertificeerd

Dakinspecties

Veel inspecties zijn riskant, maar noodzakelijk. Daken van bedrijfspanden moeten minstens elke drie jaar geïnspecteerd worden. Ook bij huizen kan dakinspectie van toepassing zijn, bijvoorbeeld om de dakgoot op verstopping te controleren, of de inspectie bij oplevering in woningbouw. Zo’n inspectie doe je het meest efficiënt én het veiligst met een drone inspectie.

Hoogspanningsmasten en kabels inspecteren

De hoogspanningsmasten en kabels kunnen veilig en efficiënt geïnspecteerd worden met behulp van onze drones. Zogenoemde lijnvluchten hoeven niet meer uitgevoerd te worden, inspecteurs hoeven de masten niet meer te beklimmen en kunnen veilig op de grond blijven.

Inspecties van windmolens

Werken op grote hoogte is riskant. Deze hoge objecten moeten regelmatig gecontroleerd worden op erosie, schade aan de bladen, verwering van de coating, roest, vuil en verklevingen. Met een drone inspectie doe je dit gewoon met beide voeten veilig op de grond.